Skip to content Skip to footer

Turizm Sektörüne Nefes Aldıracak Öneri “KONAKLAMA VERGİSİ ERTELENMELİ”

Turizm Sektörüne Nefes Aldıracak Öneri “KONAKLAMA VERGİSİ ERTELENMELİ”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Tunahan Toksöz, şehrin ünlü otel sahipleri ve turizm sektörünün temsilcilerini ziyaret etti. Seçim çalışmalarına çok yoğun bir şekilde devam eden başkan adayına, görüşmeleri sonucunda konaklama vergisinin ertelenme talebi geldi.

Bu hususta çalışmalarını başlatan Toksöz, 2019 yılının sonlarında çıkarılan konaklama vergisinin otel sahiplerinden alınmasının sektöre olumsuz yansıdığını belirterek ” Konaklama Vergisi, 6802 sayılı Gider Vergileri Kanunu’nun 34. maddesine göre düzenlenmiş olup, konaklama hizmeti sunan tüm tesislerden yüzde iki oranında tahsil edilmektedir. Dünya örneklerine baktığımızda, bu verginin yerine şehir vergisi alınmaktadır. Şehir vergileri, hizmet alan misafirler tarafından ödenmektedir. Turistten alınacak gecelik 1-2 dolarlık vergi ile oluşacak kaynağın şehrin altyapısı, tesislerinin yenilenmesinde ve pazarlanmasında kullanılması daha adil ve diğer ülkelerle aynı uygulamayı yapmamızı sağlayacaktır.

Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlarımızla iletişim halindeyiz. Sektör ve saha değerlendirme raporumuzu sunduk. Bizim amacımız, turizm şehri Alanya’mıza katkı sunan esnafımızı, iş insanlarımızı korumak, beklentilerine yanıt verebilmektir. Seçime kısa bir vakit kaldı. Her gün açıkladığımız projelerimizle ALTSO’nun ihtiyaçlarını temelden çözeceğiz. Biz bir taban hareketiyiz. Her zaman esnaf dostu olacağız. Aynı zamanda kaliteli ve hızlı hizmeti önceleyerek, sürdürülebilir turizmi sağlayacağız.” dedi.