Skip to content Skip to footer

Gökbel’de Tunahan Toksöz fark yarattı…

Çalışmalarını aralıksız sürdüren Toksöz, stantta yerini alarak, iki gün boyunca hemşehrileri ile bire bir görüşmeler yaptı. Organizasyonların tümüne yetişmeye gayret gösteren Toksöz gazetecilerin sorularını şu şekilde yanıtladı:
” Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel, özlemle beklediğimiz Gökbel Şenliklerini çok güzel tertip etmiş. Burada vatandaşlarımızla sohbet etme imkânımız oldu. Her alanda yapacağımız çok iş var. Yayla kültürü bizim en önemli kültürlerimizden biri. Gökbel Güreşleri pandemi kesintisi ile birlikte on sekiz yıl önceye dayanıyor. Yöre halkımız için kıymetli olduğu kadar artık 2021 yılı itibariyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Türkiye Ulusal Envanterine de girerek markalaşmış oldu.

Tunahan Toksöz Gökbel Yaylası Şenlikleri 2022


Gökbel Güreşleri artık Kırkpınar’dan sonra ülkemizin sayılı güreş organizasyonlarından biri haline geldi. Yöre halkımızın büyük çoğunluğu mevsim nedeniyle yaylalarda kalıyor. Bu şölen, binlerce ziyaretçimizle insan seline dönüştü adeta. Keyifli ve verimli iki günü hemşehrilerimizle ardımızda bıraktık. Nerede insan varsa, orada en iyi hizmet olmalıdır. Bu anlayışla görüşlerini dinlediğimiz hemşehrilerimiz yatırım beklediklerini söylüyor. Bizim her alanda istihdamın önünü açacak, kadınların ticari hayatta başarısını perçinleyecek atılımlara ihtiyacımız var. Biz, bunun için eylem plânlarımızı hazırladık. Bunu yayla turizmini de göz önünde bulundurarak yaptık. Her alanda olduğu gibi yayla turizminde de biz hazırız. Sadece konaklamak yeterli değil, üretmeyi her alanda gerçekleştirebilmeliyiz. Fakat doğanın yapısını ve dokusunu bozmadan. Alanya’mızı, insanımızı seviyoruz. Buraya yüreğimizi koyduk. İnşallah çok güzel çalışmalar yapacak, meyvesini alacağız. Güzel organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Seneye yine aynı heyecanla, hasretle burada olacağız dedi.