Skip to content Skip to footer

Tarımsal Projelerin ismi ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz.

Tarımsal Projelerin ismi ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz, 1. Alanya Tarım Hamlesi Buluşması’nda

ALTSO seçimine sayılı günler kaldı. Seçim çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdüren ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz, Alanya’nın tanıtımına fayda sağlayan tüm organizasyonları desteklemeye devam ediyor.

1. Alanya Tarım Hamlesi, Tarım Teknolojileri Buluşması’nın ilk ziyaretçilerinden biri olan ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz, basın mensuplarının sorularına ilişkin görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“Üretici ve tedarikçimizin buluştuğu fuarın Alanya’mızın tarımsal faaliyetlerine fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu tür etkinlikler gelişmeyi, paylaşmayı, iş birliklerini sağlıyor. Yakın zamanda tropikal meyveler festivali olacak. Ona da aynı şekilde katılacağız.

İyi tarım ve sürdürülebilir uygulamalar, kaliteli tarımsal üretim için önem teşkil ediyor. Coğrafi işaretli ürünlerimizi dünyaya tanıtmamız gerekli. İhracatı artıracak iş birliklerine ihtiyacımız var. Alanya’mız tarım alanında güzel gelişmeler kaydetti. 22 bin hektar alanda tarımsal üretim yapıyoruz. 57 bin dekarı her türlü meyvelerden oluşurken, 27 bin dekar da örtü altı ürünlerden oluşmaktadır.

2012 yılında 750 dekar alanda örtü altı muz yetiştirilirken, bugün bu sayı 14 bin 200 dekara çıktı. 15 bin büyükbaş, 27 bin koyun, 40 bin keçi, 22 bin arı kovanımız var.

ALTSO yönetimine geldiğimiz gün, tüm paydaşlarımız ile bir araya geleceğiz. Alanya’mızı tarım alanında çok daha iyi seviyeye çıkaracak projelerimizi hayata geçireceğiz.

Alanya Tarım Teknolojileri Buluşması, 8 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerimize açık olacak. İlçe Kaymakamımıza, Alanya Belediye Başkanımıza, Tarım ve Orman İlçe Müdürümüze ve organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.Herkesin emeğine sağlık” dedi.