Skip to content Skip to footer

Terazi Kullanan Esnafımıza Dijital Çözüm…

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) başkan adayı Tunahan Toksöz, 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Saha çalışmaları sırasında esnafın mağduriyetlerine çözüm sağlayacak projelerini ise sırasıyla açıklıyor.

Ziyaretlerinin ardından ölçü aletlerinde periyodik muayene sürelerini geçirdiği için cezalı duruma düşen esnafın imdadına yetişti ve sözlerini şu şekilde ifade etti: “Esnafımızın sorunlarını dinlemek, halini hatrını sormak üzere yoğun bir şekilde saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada terazi, ölçü aleti kullanan esnafımızın yaşadıkları sorunu tespit ettik. Bunun üzerine çalışmamızı başlattık. Ölçü ve ölçü aletleri kullanıcıları iki yılda bir periyodik muayenelerini yaptırmaları gerekiyor. Fakat bunu unutabiliyorlar. Bu durumda küçük işletmelerimiz örneğin 300 liralık terazisinin cezası olan takribi iki bin- iki bin beş yüz liralık cezayı ödemek yerine, yeni bir terazi alıyor ya da cezayı ödüyor. Her şekilde bir zarar ortaya çıkıyor. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre 911 TL ile 18.217 TL arasında değişen para cezası uygulanıyor.

Biz bu konuya da teknolojik bakıyoruz. Bütün terazilerimizin dijital olarak kayıt altına alınmasını sağlayacağız. Esnafımıza ait terazi sayısını, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasını, terazinin seri numarasını, kapasitesini, markasını ve cinsini alarak kayıt altına alacağız. Tahakkuk işlemlerini belediyemiz ile gerçekleştireceğiz. Bu hizmet sayesinde hem periyodik muayeneler zamanında yapılmış, hem de esnafımızı korumuş olacağız.” dedi.